• Productontwikkeling

 • Vormgeving van ruimtes

 • Kunst

Diensten

PRODUCTONTWIKKELING  //  VORMGEVING VAN RUIMTES  //  KUNST


PRODUCTONTWIKKELING

Consument // Professioneel // Meubelen // Infoborden


Of het nu gaat om stukproducten, kleine of grote serieproducten, u kan bij mij terecht voor alle, maar ook voor slechts enkele van onderstaande stappen in het ontwerpproces. Bovendien kunnen deze zowel bij mij op kantoor, als bij u in het bedrijf worden uitgevoerd.

 • Een luisterend oor

  Voor we van start gaan, proberen we uw vraag zo goed mogelijk te analyseren. Op die manier trachten we tot een zo duidelijk mogelijke opdrachtomschrijving te komen. Zo vermijden we later tijdrovende en kostelijke misverstanden.

 • Concept

  Het bedenken van nieuwe concepten. Dat kan gaan van het vullen van een gat in de markt tot het verbeteren/finetunen/updaten van een bestaand product of dienst.
  Om tot vernieuwende oplossingen te komen, onderzoeken en analyseren we eerst de markt, trends, de doelgroep enz.

 • Engineering

  Het verder technisch uitwerken van een concept. Er voor zorgen dat het product voldoet aan alle eisen (economisch, functioneel, sterkte, ergonomie, duurzaamheid,…)

 • CAD

  Vaak is het zinvol een 3D-CAD-tekening van een ontwerp te maken. Zodoende krijg je een beter inzicht in het ontwerp en kan je soms dure inschattingsfouten vermijden.

 • Technische tekeningen

  Als het ontwerp klaar is moet het nog geproduceerd worden. Hiervoor heb je technische tekeningen nodig waarmee de modelmaker of fabrikant aan de slag kan.

 • Prototyping

  Prototypes geven soms een ander beeld dan de tekening. Je kan het product functioneel, esthetisch, ergonomisch en op sterkte controleren voor het definitief in productie gaat.
  Dit is een dienst die ik in-huis slechts op beperkte schaal kan aanbieden. Hiervoor werk ik meestal met gespecialiseerde firma’s samen.

 • Productie

  Eens het licht op groen wordt gezet voor productie, wordt al de nodige informatie overgeleverd aan de productieafdeling of fabrikant.
  Maar daarmee eindigd het verhaal nog niet! De eerste serieproducten moeten nog worden gecontroleerd op alle eisen die vooropgesteld werden. Indien nodig moet hier nog worden bijgestuurd.

 


VORMGEVING VAN RUIMTES

Interieurs // Publieke Ruimtes // Tentoonstellingen // Beurzen


Iedere ruimte heeft behoefte aan een unieke eigen sfeer. Soms sober en subtiel en soms oogverblindend extravagant.
 
In musea en tentoonstellingsruimtes moet de scenografie het tentoongestelde werk naar een hoger niveau tillen. Doe-centra moeten vol elementen zitten die de bezoekers naar zich toe zuigen. In winkels en beursstanden moet de aantrekkelijke inrichting leiden tot meer aankopen. Bezoekers moeten deze ruimtes steeds met een enthousiast gevoel verlaten en de drang om hun ervaring te willen delen met anderen.
 
In tegenstelling tot de meer traditionele interieurinrichting, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van standaard interieurobjecten, ligt mijn sterkte vooral in de creatie van originele eyecatchers, meubels of andere interieur- of exterieurelementen. Uiteraard maak ik ook gebruik van standaard elementen om de kostprijs te drukken, maar vooral als u op zoek bent naar maatwerk met een unieke twist van materialen of technologiën, bent u bij mij aan het goede adres. Duurzaamheid wordt hierbij hoog in het vaandel gedragen.
 

 


TECHNISCHE ONDERSTEUNING VAN KUNSTENAARS

Kunstwerken // Ontwerp en Bouw van Tentoonstellingen

 • Kunstwerken

  U bent kunstenaar en hebt een fantastisch idee, maar niet de technische know-how om die om te zetten in een tastbaar kunstwerk? Geen probleem! Ik help u graag met het maken van de juiste keuze van materialen en productietechnieken. Indien nodig werk ik het kunstwerk voor u volledig technisch uit. Hulpmiddelen zoals driedimensionale visualisaties van uw werk staan ter uwer beschikking. Hierdoor behoren 3D geprinte modellen tot de mogelijkheden. Deze kunnen dan later eventueel gebruikt worden als verloren-was-model. Ook laseren, watersnijden, lassen, plooien, frezen, allerlei prototyping technieken, hout, metaal, kuntststof,… komen zo binnen handbereik.

 • Tentoonstellingsontwerp

  U bent kunstenaar/gallerijhouder/curator en wil een tentoonstelling organiseren. Ook daar kan ik u bij helpen! Van de scenografie tot de opbouw van de tentoonstelling.

 

Over Gelmer

Gelmer Van Dorpe (°1977) is een Ing. MSc - Industrieel Ontwerper met meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van productontwikkeling, engineering, interieurvormgeving, tentoonstellingsontwerp, 3D CAD, ...

Contact

Gelmer Van Dorpe
Du Chastellei 94
2170 Merksem
België

t: +32 3 256 07 79
m: +32 485 43 30 65
info@gelmer.be