Hoogslaper van wegwerppalletten

Mijn zoontje van 7 wilde graag een hoogslaper. Gewoon een bed kopen zou natuurlijk de gemakkelijkste oplossing zijn geweest, maar bij mij begon het meteen creatief te kriebelen. Bovendien zag ik hierin de uitgelezen kans om eens te experimenteren met wegwerppalletten. Hergebruik van afval en er nieuwe toepassingen voor bedenken, houdt me namelijk al langer bezig. We hadden ook nog een oud sportraam dat ik erin wilde integreren.

Het resultaat is een boomhut-achtig bed dat, op de schroeven na, voor 100% uit gerecupereerd materiaal is gemaakt. Met nieuw materiaal werken, zou misschien minder arbeidsintensief zijn geweest, maar de imperfectie van gebruikt hout (gaten, barsten, kromgetrokken, scheef gezaagd…) geeft er een authenticiteit en avontuurlijkheid aan die je met nieuw hout niet kan bekomen.

…en mijn zoontje was dolgelukkig! Meer moet dat als vader niet zijn. ;0)

ps Kopiëren wordt ten stelligste aangemoedigd! De planeet dankt u!

Categories

Over Gelmer

Gelmer Van Dorpe (°1977) is een Ing. MSc - Industrieel Ontwerper met meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van productontwikkeling, engineering, interieurvormgeving, tentoonstellingsontwerp, 3D CAD, ...

Contact

Gelmer Van Dorpe
Du Chastellei 94
2170 Merksem
België

t: +32 3 256 07 79
m: +32 485 43 30 65
info@gelmer.be