Relight my fire in Dutch DZINE

Voel je je wel eens schuldig als je weer eens iets gekocht hebt dat je niet nodig hebt? Dat gemaakt is uit wegwerpmateriaal en al na 1 dag kapot is of gewoon al van in het begin niet werkt? Maar ja, het was goedkoop en wie weet komt het nog ooit van pas… Na 10 jaar haal je het dan van onder het stof en gooi je het ongebruikt de vuilnisbak in.

Dat we veel afval produceren, weten we en dat dat slecht voor het milieu is, is ook geen nieuws, maar wat kunnen we eraan doen?
Wel, je kan het in de eerste plaats een 2e leven geven door het naar de kringwinkel of een andere tweedehandsmarkt te brengen, maar als het stuk is, aanvaarden ze dat daar niet meer. In plaats van het dan rechtstreeks naar het recyclagepark te brengen, kan je je eigen of andermans creativiteit aanspreken en het “upgraden” tot een nieuw (bruikbaar) product. Dit proces krijgt tegenwoordig de hippe titel “upcycling”.
In het internetmagazine Dutch DZINE staan zo heel wat leuke en inspirerende voorbeelden. Eén ervan is mijn lichtarmatuur “Relight my fire”, in een poging om defecte buislampen en oude vinyl-platen een tweede leven te geven.

Categories

Over Gelmer

Gelmer Van Dorpe (°1977) is een Ing. MSc - Industrieel Ontwerper met meer dan 15 jaar ervaring op het vlak van productontwikkeling, engineering, interieurvormgeving, tentoonstellingsontwerp, 3D CAD, ...

Contact

Gelmer Van Dorpe
Du Chastellei 94
2170 Merksem
België

t: +32 3 256 07 79
m: +32 485 43 30 65
info@gelmer.be