• Project: Infopaneel voor zeehondenbassin
  • Datum:
  • Omschrijving:

    Het buitenzwembad van de zeehonden in de Zoo van Antwerpen werd recent vernieuwd en voorzien van een waterzuiveringsinstallatie.
    Ons werd gevraagd een driehoekig informatiebord te ontwerpen dat langs de linkerzijde  het verhaal van de Schelde vertelt die in de loop der jaren steeds meer vervuilt werd en waardoor de zeehond, die vroeger geregeld voorkwam in de Schelde, verdween. Door het plaatsen van de zuiveringsinstallatie hoopt de Zoo toch haar steentje bij te dragen in het verbeteren van de waterkwaliteit. We hebben de evolutie van de vervuiling in 3 tijden (1900-1970-2012) visueel proberen voor te stellen m.b.v een lenticulair.
    Aan de rechterzijde van het bord komt de bezoeker op een speelse manier wat meer te weten over het trainingsprogramma van de zeehonden. Ieder trainingsonderdeel wordt weergegeven met een icoon gedrukt op flappen die opgetild kunnen worden en waarachter men de uitleg vindt.

Over Gelmer

Gelmer Van Dorpe (°1977) is een Ing. MSc - Industrieel Ontwerper met meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van productontwikkeling, engineering, interieurvormgeving, tentoonstellingsontwerp, 3D CAD, ...

Contact

Gelmer Van Dorpe
Du Chastellei 94
2170 Merksem
België

t: +32 3 256 07 79
m: +32 485 43 30 65
info@gelmer.be